Jump to content
AutoDesSys Forums
Sign in to follow this  
The Q

Texture mapping askew

Recommended Posts

Anyone else having this problem? When I import a mapped 3Ds figure  file and render with V-Ray the mapping is way off.

Is there another way to do this, to avoid mapping issues?

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Without seeing the model or knowing how it was created and mapped it is hard to comment.  However, I have found that OBJ imports tend to hold onto the UVW mapping better than 3DS.  (Except when they don't.)   I would assume that the figures are UVW mapped so my first order of business would be to download a program that reads and creates these types of maps and then play with the different export import options.  Keep in mind that scaling or modifying the model in Form.z will usually destroy the original mapping.

Post a model and lets see what the forum can do with it.

For what its worth I have long wished that someone would write a script to allow UVW mapping from within the program.  Not a high priority of mine but I know that many people would love it.  For now I still go back to Max and Z-Brush for mapping UVW into Form.z.

Share this post


Link to post
Share on other sites

As Andrew indicted its hard to tell much with out more information for reference. Does the problem only occur in V-Ray for formZ or does it also happen in shaded modes (and RenderZone if you have it). Can you send the file to support@formz.com so we can investigate? Please send an image of how you expect it to render if possible

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×