Jump to content


Photo

Denoiser: How to use it in Network Monitor 4.1.0.3?


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Hugo

Hugo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 207 posts
  • LocationNetherlands

Posted 27 June 2017 - 04:44 AM

I can use denoiser on my Mac Pro, but I can't when using a batch rendering on my 3 computers with the Network Monitor.

 

When choosing all the MXS files, in the menu I see the option select denoise, but not able to select.

 

How can I use this option during my batch rendering?


  • Ententpaype, DeanAmbiree, hapedzep and 8 others like this

VANDENBOOMEN-ARCHITECTen...

 

MACOS 10.12 SIERRA | Form Z 8.5.7 | Vectorworks 2017 SP | AutoCad 2017 LT | Maxwell Render 4.1.x.x | Thea Render | Renderzone | Affinity Photo and Designer

Mac Pro late 2013 8-core 3.0Ghz 32Gb RAM, 2x FirePro D500 3GB | MacBook Pro Retina 15" mid 2014 i7 2.8Ghz 16Gb RAM, Nvidia GeForce GT 750M 2Gb+Intel Iris

Mac Pro mid 2010 12-core 3,46Ghz 96Gb RAM, SSD | Mac Mini mid 2010 2,4Ghz 2-core 16Gb RAM, Nvidia GeForce 320M 256MB | Cinema Display 27" 2560x1440 | LG 31" 4K 4096x2160


#2 pylon

pylon

    Moderator

  • Moderators
  • 736 posts
  • LocationLos Angeles

Posted 27 June 2017 - 08:55 AM

Hi Hugo,

 

I just tested this and it is working correctly here.

 

Did you configure and enable the Denoiser in formZ before saving your MXS? (Think of the "Denoiser" checkbox in the Monitor UI is more of master switch: if denoising is already configured correctly in your MXS, then this checkbox will allow you to disable it if need be, but not the other way around. The reason for this is that there are a number of controls for denoising which need to be set, including the name and location of the output file, which the plugin handles automatically.)

 

To reduce render time, remember to denoise "At End," except during testing.

 

Does this help?

 

 



#3 Hugo

Hugo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 207 posts
  • LocationNetherlands

Posted 03 July 2017 - 05:30 AM

Thank you for the answer.

 

When I save my standard model as a template, the denoiser switch is not saved as I wished. Why is that? For instance as you said: denoise at the end, fast. Then save this 3D model file as my template, open it again and the denoise setting is now: every sample. Is not what I aspected.


Edited by Hugo, 03 July 2017 - 05:31 AM.

VANDENBOOMEN-ARCHITECTen...

 

MACOS 10.12 SIERRA | Form Z 8.5.7 | Vectorworks 2017 SP | AutoCad 2017 LT | Maxwell Render 4.1.x.x | Thea Render | Renderzone | Affinity Photo and Designer

Mac Pro late 2013 8-core 3.0Ghz 32Gb RAM, 2x FirePro D500 3GB | MacBook Pro Retina 15" mid 2014 i7 2.8Ghz 16Gb RAM, Nvidia GeForce GT 750M 2Gb+Intel Iris

Mac Pro mid 2010 12-core 3,46Ghz 96Gb RAM, SSD | Mac Mini mid 2010 2,4Ghz 2-core 16Gb RAM, Nvidia GeForce 320M 256MB | Cinema Display 27" 2560x1440 | LG 31" 4K 4096x2160


#4 pylon

pylon

    Moderator

  • Moderators
  • 736 posts
  • LocationLos Angeles

Posted 03 July 2017 - 09:11 AM

Hi Hugo,

 

Thank you for your report, we will get this corrected for the next software release.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users