Jump to content
AutoDesSys Forums
ingoerik

Fz8 - snapping problems

Recommended Posts

1. Sometimes when i want to move an object or start to draw an element snapping doesn't work. I have to click to start the command and then hit the esc-key and its back. Anyone else had that problem ?

 

2. Another problem is that snapping doesn't work on ghosted layers here, or is there a setting to disable that in the prefs ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Ingoerik,

 

We have not heard of snapping not working without restarting drawing the shape.  Are you sure that the formZ Project Window is active?  (When it happens, click on the title bar for the window and see if that fixes it.)

 

2.  Right click on the snaps, choose Snap Options, and check Snap to Ghosted.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In my case, snapping to an object corner for example is not accurate, not always accurate. The snap options palette has 10 pixels selected. But I am not able to click very near the corner, only far from the corner and then it will find the right snap or if there is another object near, it choose sometimes the wrong object corner. This is a problem or a setting???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear Hugo,

 

We are not understanding what you describe.  Please send an email to support@formz.com and include a screen capture showing what you are trying to do, and also include a simple file that shows the issue so we can better understand and help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×