Jump to content
AutoDesSys Forums
Sign in to follow this  
snow

does version 9 fix this issue?

Recommended Posts

I just installed 8.6.5 (build 10275) on my 15" 2013 Retina Macbook Pro because my Windows work computer is out of commission.  This is a fresh install and I removed the preferences folder (after launching it a first time, and relaunched again).

Some of the palettes on the right are unusable.  Note I have my display scaled down in the macOS preferences, but even if I have it on "normal" the materials/objects/layers in the palette dock are still unusable.

Can anyone confirm if this is fixed in v9?

Screen Shot 2021-10-05 at 8.32.11 PM.png

Screen Shot 2021-10-05 at 8.34.13 PM.png

Screen Shot 2021-10-05 at 8.36.21 PM.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

update:  I plugged into an external monitor at the office and that alleviates the issue.  But I'm still curious if anyone has experience with this.  I'd look pretty ridiculous walking into a coffee shop or co-working space with my 15" MacBook and and external monitor JUST so I can run formZ properly.

Oh, and I'm on macOS 11.6.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I work on a mid-2012 MacBook Pro 15" Retina, similar to yours, on macOS Catalina. I recently purchased a 4K monitor that I sometimes connect to my laptop.

On the MBP I work at 1680 x 1050 pixels, and I never had any problems with my workspace. I work in 2560 x 1440 pixels on the new 4K monitor, and I had no problems setting the new workspace for the first time when I started using it.

I always use the MBP closed when I use the monitor to work in formZ, and everything scales perfectly fine.

Recently, I noticed that if I use both screens, my workspace changes. I haven't investigated the reasons because it is not my plan to use both simultaneously.

MBP: 1680 x 1050

231174632_imageb.thumb.jpg.3319aa8ca4aaa58b7a75ffd83fb4811e.jpg

External monitor 4K: 2560 x 1440

550439282_imagea.thumb.jpg.66ba73d075d5f291350d299f120dec32.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, ZTEK.

What OS are you using?  I wonder if I upgraded too far to the point where Apple deprecated the QuickTime image format and it's no longer working with an older version of formZ.  I'm using 8.6 on macOS 11.6.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/8/2021 at 6:36 AM, snow said:

Thanks, ZTEK.

What OS are you using?  I wonder if I upgraded too far to the point where Apple deprecated the QuickTime image format and it's no longer working with an older version of formZ.  I'm using 8.6 on macOS 11.6.

That's your problem, 8.6 was replaced by v9 and one of the major fixes is the new Big Sur MacOS 11+ changed their video - it is fixed in v9+

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/8/2021 at 6:50 PM, Smarttec said:

That's your problem, 8.6 was replaced by v9 and one of the major fixes is the new Big Sur MacOS 11+ changed their video - it is fixed in v9+

I figured.  Thanks for confirming it is now fixed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×