Jump to content
AutoDesSys Forums
Spannerhead

Animation keyframe problems

Recommended Posts

Need some help guys.  I'm trying to animate an assembly using keyframes. 

It's essentially a drawer opening, something entering the drawer, and then the drawer closing.

I can animate the drawer opening.  So far so good.  I can make the contents enter the drawer.  Also fine.

But when I add the keyframe of the drawer closed and the contents inside the drawer, formZ decides that the contents should move into the drawer at the same time the drawer is closing.  I don't know how to describe it any better.  The timeline gets totally out of whack and entities start completing their moving sequences however they see fit.

Any clues as to what I am doing wrong?  If there was a way to share my screen, I would...

Thank you!

Edited by Spannerhead

Share this post


Link to post
Share on other sites

Really need some help with this guys.

Basically the question boils down to:  Why does creating an additional keyframe alter how the objects move in the other keyframes?  What am I doing wrong?

Thanks for any and all input.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here are my test animation files.  The top animation is fine so far, but when I try to add a keyframe to get the pusher assembly and bags to retract back onto the wire shelf, the bottom animation is what happens.  Why does everything go haywire?

Thanks again.

 

Edited by Spannerhead

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×