Jump to content


Photo

"Smooth Modelling Error"


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 cphfmz

cphfmz

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 25 posts

Posted 13 March 2018 - 03:43 AM

Right after saving my file I get this error: "Smooth Modelling Error ... segmentation violation"

When I click 'OK' it pops up again right away.

 

Why and what is the error exactly?

 

Nevertheless, I can't save my file and I will loose my data.

 

I often experience Form Z's messages boxes popping up several times in a row with exact same message.



#2 cphfmz

cphfmz

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 25 posts

Posted 13 March 2018 - 03:44 AM

See attached.

Attached Thumbnails

  • Skærmbillede 2018-03-13 kl. 09.37.38.png

Edited by cphfmz, 13 March 2018 - 03:45 AM.


#3 Des

Des

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 406 posts
  • LocationIreland

Posted 13 March 2018 - 04:12 AM

Was the file imported or did you build it?

Have you tried copy and pasting into a new file?

 

Des



#4 Justin Montoya

Justin Montoya

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 posts

Posted 13 March 2018 - 06:17 PM

This was fixed for me when I updated to the newest FormZ ... Build 10027...  Make sure you download the complete App when you update to 8.6.0.2 ... 



#5 cphfmz

cphfmz

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 25 posts

Posted 14 March 2018 - 08:09 AM

It was an imported (.3dm) file. I had to 'force quit' but the import worked after that, however, my work was lost.
 
I can't seem to find any update - where do I get the latest if the "Check for updates" doesn't suggest anything?
My current version says 8.6.0 / Build 10017.
 
Thank you for your help.



#6 Tech

Tech

    Moderator

  • Moderators
  • 4,194 posts

Posted 20 March 2018 - 08:14 AM

Some users did experience this problem running 8.6.0.1. We have posted a newer version with a fix for the issue. You can get the latest installers here: http://www.formz.com..._86_Update.html.



#7 cphfmz

cphfmz

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 25 posts

Posted 21 March 2018 - 05:32 AM

Thanks a lot!

 

Btw:

I discovered that by holding the return button down enough time I can actually save my file and continue working.

The proces bar apparently moves a little bit when clicking "ok".



#8 Tech

Tech

    Moderator

  • Moderators
  • 4,194 posts

Posted 21 March 2018 - 08:29 AM

cphfmz,

 

We just want to confirm that you no longer experience this issue with 8.6.0.3, correct?



#9 FZnoob

FZnoob

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 140 posts

Posted 21 March 2018 - 10:16 AM

I am STILL getting the error. I downloaded the newest build yesterday

Attached Thumbnails

  • Screen Shot 2018-03-21 at 10.39.53 AM.png


#10 Tech

Tech

    Moderator

  • Moderators
  • 4,194 posts

Posted 21 March 2018 - 11:56 AM

FZnoob,

 

Can you confirm in the "About formZ" screen that the version reads "8.6.0.3" build 10053? If so then we are suspicious that a component did not install properly. Can you please delete the formZ 86 Pro application folder (/Applications/formZ 8/formZ 8.6 pro/) and re-install.



#11 FZnoob

FZnoob

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 140 posts

Posted 21 March 2018 - 12:47 PM

Yes it is.

I did a complete shut down and restart of the computer. For now it's ok.

It was also crashing when I attempted to use the "move" tool. 

This was on an existing model that I had used many times before without issue.

Attached Thumbnails

  • Screen Shot 2018-03-21 at 11.18.48 AM.png


#12 cphfmz

cphfmz

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 25 posts

Posted 04 April 2018 - 04:45 AM

Sorry, late answer.

 

No, I haven't experienced it since.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users