ankara escort çankaya escort V-Ray for form•Z Beta now available! - form•Z Discussion - AutoDesSys Forums

Jump to content


Photo

V-Ray for form•Z Beta now available!

v-ray beta render

  • Please log in to reply
48 replies to this topic

#1 Tech

Tech

    Moderator

  • Moderators
  • 4,218 posts

Posted 26 October 2017 - 11:13 AM

We are excited to announce that the V-Ray for formZ plugin is available for public beta testing.

 

Sign up here: http://www.formz.com...rayLanding.html


  • Des, Jaakko, etroxel and 3 others like this

#2 ASONE

ASONE

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 410 posts
  • LocationBoulder, Colorado, USA

Posted 26 October 2017 - 12:12 PM

In the upcoming months I will have several houses that will require rendering.  Probably one exterior and interior per house.  If anyone is interested in rendering this via the FormZ V-Ray plug-in please contact me.   


FormZ PRO v8.5.  2017 iMac 4.0 GHz quad core i7 24MB RAM and a 2015 Macbook Pro quad core i7 16MB RAM, Modern Architecture in Boulder and Denver Colorado www.ASONEarchitecture.com 


#3 Justin Montoya

Justin Montoya

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 465 posts

Posted 26 October 2017 - 04:53 PM

Hey Paul, I sent you an email about the Vray help, let me know it it didn't come through. 

 

Thanks,

Justin Montoya



#4 Smarttec

Smarttec

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 114 posts

Posted 26 October 2017 - 08:21 PM

Great to see this now open for all current users ( fmZ 8.6 WIP ).

I'm waiting see results from someone with GPU performance feedback that has a GTX1080 Titan X Pascal configuration?



#5 Alan Cooper

Alan Cooper

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 491 posts
  • LocationBuckinghamshire, UK

Posted 08 November 2017 - 02:29 PM

First impressions very good. Very nice slider controls to alter the colour correction, exposure, contrast etc after the render. How do we alter the size of the rendering window please?


FZ8.5 pro with Renderzone on Windows 7 64bit.

Family Plan.


#6 Smarttec

Smarttec

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 114 posts

Posted 08 November 2017 - 04:05 PM

First impressions very good. Very nice slider controls to alter the colour correction, exposure, contrast etc after the render. How do we alter the size of the rendering window please?

Go to "Vray Settings" select Select the TAB 'Camera' next one down amongst many options is 'Render Output' - select the size you want?



#7 mark3d

mark3d

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 posts

Posted 10 November 2017 - 08:19 PM

Will the final release work with form z jr and is there any info on the cost form z vray

Mark

Form Z JR

Australia


#8 Tech

Tech

    Moderator

  • Moderators
  • 4,218 posts

Posted 11 November 2017 - 11:00 AM

Yes the final release will work with formZ jr v8.6 and formZ SE v8.6 (Student Edition) when they are released.

 

The list price for V-Ray is expected to be 695 USD (the same price as other V-Ray products like V-Ray for SketchUp, V-Ray for Rhino, and V-Ray for Revit).



#9 Alan Cooper

Alan Cooper

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 491 posts
  • LocationBuckinghamshire, UK

Posted 11 November 2017 - 12:26 PM

Yes the final release will work with formZ jr v8.6 and formZ SE v8.6 (Student Edition) when they are released.

 

The list price for V-Ray is expected to be 695 USD (the same price as other V-Ray products like V-Ray for SketchUp, V-Ray for Rhino, and V-Ray for Revit).

 

Thank you, that is useful to know. Is that a perpetual license or annual subscription? What will happen with Lightworks Renderzone? Will that continue to be updated and upgraded as a FormZ plugin or is that going to have support terminated or left to tread water at it's current level? Do you see V-Ray as being a replacement for Renderzone, or for Maxwell or an additional option?  As a subscriber to Family Plan pro with Renderzone, which would normally include periodical updates, I am wondering how the pricing will be determined for members especially as they are offered discounts for new plugins. I can see some benefits to V-Ray, but due to significant cost it might be time to compare it with Maxwell or even consider how great the need is for it.


FZ8.5 pro with Renderzone on Windows 7 64bit.

Family Plan.


#10 Tech

Tech

    Moderator

  • Moderators
  • 4,218 posts

Posted 11 November 2017 - 06:40 PM

This is the perpetual floating license price (i.e. it is not node locked). There may be a subscription option and there will be options for additional render nodes as well. There likely will be special offer available to family plan subscribers. All of these details will be available at release time next month.

 

Unfortunately Lightworks has not been making significant improvements to the engine behind RenderZone to keep it competitive going forward. We will continue to support RenderZone in its current form to keep it compatible with future versions of formZ (until some circumstances beyond our control affect our ability to do so). 



#11 kim

kim

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 16 November 2017 - 12:30 PM

After loading Vray into FZ8.6 The Display Tools palette no longer shows the Renderzone button, is intentional?

 

Thanks

Kim



#12 Tech

Tech

    Moderator

  • Moderators
  • 4,218 posts

Posted 17 November 2017 - 09:28 AM

Try resetting your workspace (Workspaces menu)? Does this fix it?



#13 Anwar

Anwar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 posts

Posted 20 November 2017 - 09:13 PM

1) If I close the Vray interactive window, sometimes I can't open it again, I get "cannot connect to license server" and I have to restart formZ.

 

2) Also, the Vray material editor seem to be missing.

 

3) And how do we specify an environment for a scene?

 



#14 FZnoob

FZnoob

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 156 posts

Posted 21 November 2017 - 08:41 AM

The activation email I got had the download link stripped out (presumably by our firewall).

I contacted Chaos about this issue directly on 11/17/17.

At this point, all I received was an auto generated message saying "Generally, you can expect to hear back from us within a couple of days".

 



#15 kim

kim

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 21 November 2017 - 02:12 PM

Hi ZVtech,

 

Yes resetting the workspace fixed the problem of the Renderzone Icon disappearance.

 

Would it be possible for you to post the Vray Webinar we had last week or is there a Tutorial available on how to get started with VRay?

 

Thanks

Kim


  • Alan Cooper likes this

#16 Smarttec

Smarttec

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 114 posts

Posted 21 November 2017 - 08:00 PM

1) If I close the Vray interactive window, sometimes I can't open it again, I get "cannot connect to license server" and I have to restart formZ.

 

2) Also, the Vray material editor seem to be missing.

 

3) And how do we specify an environment for a scene?

1.Have you checked that you haven't still got it rendering - there is 'Vray Progress' palette  with all others under the <Palettes Menu >

2. On selecting the Vray Material - I get an 'edit' button that gives me the material editor

3. I Vray settings there are 10 different selections under the <Camera> option tag - one of them is for Environments

 


Edited by Smarttec, 21 November 2017 - 08:04 PM.


#17 Alan Cooper

Alan Cooper

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 491 posts
  • LocationBuckinghamshire, UK

Posted 22 November 2017 - 12:35 AM

I am not happy that FormZ 8.6 pro can take a lot longer to open than 8.5

Perhaps it is because I use my laptop in different wifi locations, like my home and work.

The lag seems to be while there is a message displayed about V-Ray license server.

Even more concerning, what if it fails, is that putting us at risk of not using FormZ if it is unable to do what it needs to with the V-Ray licence server?

I get the impression V-Ray are more concerned about protecting themselves than they are about us getting our work done.

I would like 8.6 and all future versions to have an option in preferences where the program does not log into the V-Ray server until we hit the V-Ray button. Why do V-Ray need to know how often we use Form-Z anyway? Surely all they need to do is protect themselves from V-Ray actually being used without legitimacy, not the whole of Form-Z as well. At least 95% of my work does not involve high quality rendering. Shaded Full is adequate for most of my work anyway and is almost instantaneous.


Edited by Alan Cooper, 22 November 2017 - 12:44 AM.

  • Spacer likes this

FZ8.5 pro with Renderzone on Windows 7 64bit.

Family Plan.


#18 vva

vva

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 68 posts
  • LocationBielefeld, Germany

Posted 22 November 2017 - 04:43 AM

allan,

you can run two versions of fz on one machine:

one with the plugin and one without

 

vva

 


  • Spacer likes this

#19 ingoerik

ingoerik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 77 posts
  • LocationHamburg, North Germany

Posted 22 November 2017 - 10:12 AM

I guess that Vray logs into the license server is only because its a Beta, would be nonsense to have it in the final version since most people don't connect their work computers to the interwebs. Thats why i have installed FormZ 8.6 on another machine for testing that is connected to the net.


http://www.ingoerikmoltzen.com • Ingo Erik Moltzen - The Virtual Image Maker - CG artist


#20 Justin Montoya

Justin Montoya

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 465 posts

Posted 22 November 2017 - 01:13 PM

ingo-

 

All Vray products (not just FormZ) require a license server, and every single professional I know uses the internet daily for their work in downloading files such as new assets, and sending files such as completed renderings. 

 

That being said,  I too sometimes work when traveling on my laptop, away from a reliable internet connection, and cannot send or receive files until I get back on the internet.  I asked about offline rendering for Vray and there is a way to 'borrow' a license for 14 days offline for rendering without connecting to the license server.  If you go onto http://localhost:30304/#/borrow, you will see the steps involved to do this.  


  • Spacer likes this





Also tagged with one or more of these keywords: v-ray, beta, render

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users