Jump to content


Photo

Flickering in animation


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Imagix

Imagix

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 31 August 2017 - 02:01 AM

This is a 4 seconds SL16 render... http://www.imagix.dk...sequence_01.mp4

 
It's been cropped to show a darker portion of the image that has quite a bit of flickering! There is noise too, but that's expected and can be reduced using a different lighting setup.
 
Question is... What's causing the flickering and how do I avoid it? Maybe...
- meshing the floor plane
- not using grass for the carpet
- avoiding specific light types
- anything else
 
Recommendations much appreciated!!
 
Thanks
Anders
 
(PS I posted this on the Maxwell render forums as well, but decided to post here as well in case it's a formZ+Maxwell thing)

  • Minaabilk likes this

#2 pylon

pylon

    Moderator

  • Moderators
  • 743 posts
  • LocationLos Angeles

Posted 31 August 2017 - 10:52 AM

Anders,

I've not seen that before. If you can send a reduced formZ project file that reproduces the issue, I'd be happy to take a look.

 



#3 Imagix

Imagix

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 31 August 2017 - 01:07 PM

The animation was done on Rebusfarm. I had a high limit (200 euros) on the render but it seems it wasn't enough. I think it varied how high SL each frame reached and that caused the flickering.

 

I did the same render on another farm today with no ceiling. It reached SL16 (25 frames). They all look clean and even.



#4 pylon

pylon

    Moderator

  • Moderators
  • 743 posts
  • LocationLos Angeles

Posted 31 August 2017 - 09:04 PM

That would explain it. I'm glad you got it sorted out.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users