Jump to content


Photo

Guide snapping


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Alan Cooper

Alan Cooper

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 474 posts
  • LocationBuckinghamshire, UK

Posted 28 August 2017 - 09:26 AM

This is a pretty basic technique I know but it seems to have eluded me. Not sure when I last had it working.

I seem to have the equivalent of inference snapping missing. No grey perpendicular guide snap conditions. What could be turned off to stop me getting these?

I have tried different background colours, so no conflict there. I don't normally use grid snap, but have also tried with it on in case that was it. I get the magenta guides ok after previously snapping to something which didn't align with the grid.

http://www.formz.com...e_Snapping.html

Attached Thumbnails

  • S170828-0002.jpg

Edited by Alan Cooper, 28 August 2017 - 09:27 AM.

  • Brantheat, JerodMl, Davinhex and 1 other like this

FZ8.5 pro with Renderzone on Windows 7 64bit.

Family Plan.


#2 Tech

Tech

    Moderator

  • Moderators
  • 4,110 posts

Posted 28 August 2017 - 10:31 AM

Alan, 

 

Have you tried resetting your preferences?  We tested this on our systems and it is working fine.  It is very difficult to see the gray line on the blue background, but a gray snap point appears on the original point, showing the perpendicular snap. 

Attached Thumbnails

  • Screen Shot 2017-08-28 at 10.48.46 AM.jpg


#3 Alan Cooper

Alan Cooper

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 474 posts
  • LocationBuckinghamshire, UK

Posted 28 August 2017 - 01:31 PM

Thanks Tech. Ok, I understand now, it is designed to work only perpendicular to the starting vertex of the vector line. I had been wrongly looking for other inferencing at an earlier stage, trying to inference off vertexes and mid-points of other segments of the vector line and also parts of another object; but these actually require placing a guide snap, when snapping parallel to rather than directly onto another snap-able position. I'm just spending a little time today trying to clean up modelling habits to become more efficient, this area was a bit grey to me.


FZ8.5 pro with Renderzone on Windows 7 64bit.

Family Plan.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users