Jump to content


Photo

Weird black pixels in render????


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Spacer

Spacer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 170 posts

Posted 26 June 2017 - 11:26 AM

Hi,

 

I am getting this defect.

 

Funnily enough there is a mirror in the model and the reflection is perfectly clear...with no grain.(see lower left).

 

Multilight on

AGS glass that outdoor light is coming through

 

v12-01graine.jpg

15,86 SL

 

long this surface objects to create soffit lighting, and some point lights. (small spheres) using old "Jomaga" file MXMs.

 

 

Any ideas?

 

FZ Pro, Win 7 machine 64 bit Maxwell Render v 3;2.1.0

 

Deadlining and feeling very worried!!

 

thanks for any help

 

Best ,  Peter


Edited by Spacer, 26 June 2017 - 11:32 AM.

  • Ententpaype, DeanAmbiree, ShauntePi and 4 others like this

#2 pylon

pylon

    Moderator

  • Moderators
  • 752 posts
  • LocationLos Angeles

Posted 26 June 2017 - 12:04 PM

Hi Peter,

 

Either a) some material in your scene is unrealistic and is causing the rendering calculation to fail, or b) n emitter may be intersecting with another object, which, depending on the type of object intersected, may sometimes cause issues.

 

Things to try, preferably one at a time so you can figure out where the problem is begin introduced:

 

- Most current version of Maxwell 3 (it's not 3.2.1.0)

- Make sure you are not using any legacy "Closest Match" material hints in your scene

- Hide the mirror

- Hide the interior emitters (may be intersecting)

- Hide the Jomaga objects

- Hide the AGS glass

 

 



#3 Spacer

Spacer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 170 posts

Posted 26 June 2017 - 12:57 PM

Right am doing those tests now.

 

I realized that a Component had an emitter in it, and I had multi-light on, maybe that was it?

 

Anyway I got rid of that emitter.

 

ALso remade emitters and not using the old A-team special emitters.

 

 


Edited by Spacer, 26 June 2017 - 12:59 PM.


#4 Spacer

Spacer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 170 posts

Posted 27 June 2017 - 12:58 AM

So mirror off seems to work... what now, my render needs mirrors!!??



#5 pylon

pylon

    Moderator

  • Moderators
  • 752 posts
  • LocationLos Angeles

Posted 27 June 2017 - 09:03 AM

Well, there's probably something incorrect about the mirror material. Is it a referenced MXM material, or the shaded translate Mirror material hint? (If the former, try switching to the latter as a test to see if that fixes it.)

 

You are welcome to send a version of the file if you like, preferably stripped down (via dropbox or equivalent). Please make sure to include all necessary dependencies, and test it before sending to confirm that the issue is reproduced in the stripped down version.

 

Also, please confirm that the mirror is offset from the wall and not intersecting/coplanar.

 

 

 

 



#6 pylon

pylon

    Moderator

  • Moderators
  • 752 posts
  • LocationLos Angeles

Posted 28 June 2017 - 11:05 AM

Hi Peter,

 

Did you figure it out? Can you share your progress with this?



#7 Spacer

Spacer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 170 posts

Posted 01 July 2017 - 09:17 AM

Hi,

 

It's the mirror.

 

But i need the mirror..

 

I updates to latest (v3) Maxwell.

 

Peter



#8 pylon

pylon

    Moderator

  • Moderators
  • 752 posts
  • LocationLos Angeles

Posted 03 July 2017 - 08:17 AM

Did you try the suggestion about using a different mirror type mentioned in our post from June 27th?

 



#9 Des

Des

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 368 posts
  • LocationIreland

Posted 04 July 2017 - 02:37 AM

Hi,

 

It's the mirror.

 

But i need the mirror..

 

I updates to latest (v3) Maxwell.

 

Peter

 

Hi Peter,

Pylon is trying to help you by asking you to try a different mirror material and checking if the mirror face is coincident with another face or not.

Maybe you should upload part of the model including materials. The problem could be with either the material or the geometry.

I did some interiors a short time ago and have never gotten those black pixels. I usually use a solid for the mirror with smooth shading turned off (that way bevels etc. will render as flat surfaces). Here is a mirror material I've used which works fine, try it to see if you are getting the same problem, if you don't then it could be geometry.

 

Des

 

Attached File  Mirror.mxm.zip   142.68KB   19 downloads






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users