Jump to content


Photo

New Maxwell for formZ Public Release (3.1.1.6)


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 pylon

pylon

    Moderator

  • Moderators
  • 743 posts
  • LocationLos Angeles

Posted 16 June 2015 - 12:31 PM

Hi All,

 

New plugins for Bonzai3d, formZ 7, formZ 8 JR, formZ 8 Pro are available. This free upgrade offers many improvements and fixes.

 

Make sure to download and install the latest version of Maxwell Render Suite (3.1.1.0) at the same time.

 

The "Maxwell for formZ 8" plugins are compatible with both the publicly released formZ 8.0.2 and the latest formZ 8.5 betas.

 

https://portal.nextlimit.com/

 

Enjoy!

 

CHANGES
    • New 'Alpha Channels' interface for creating alpha channels from any combination of layers, objects, and materials. Replaces 'Layer Channels' feature. (Maxwell Display Options, Image Tab )
    • Extra Sampling support.
    • Render Area Rectangle support. (Maxwell Display Options, Image Tab ) (formZ 8.1+)
    • Scenes with Referenced MXS now render significantly faster.
    • MXS References can be non-uniformly and negatively scaled during placement, and edited after via the RMXS scale parameter. (Pick Tool Options, Parameters tab )
    • Optimized and improved Autotranslated material hints for AGS and metals.  (To match hints in previous versions of the plugin, adjust "Hint Version" in Extensions > Maxwell Render > Project Settings...)
    • Added "Frosted Glass" material hint
    • Added "Mirror" material hint
    • Option to make all objects with Autotranslated AGS Glass hidden from Global Illumination. (Maxwell Display Options, Scene Tab )
    • Option to randomize Autotranslated material ID colors. (Extensions > Maxwell Render > Project Settings...)
    • Option to change all Autotranslated materials to 'Matte' or 'Realistic Match' in one go. (Extensions > Maxwell Render > Project Settings...)
    • Referenced MXM 'Update Shaded' allows mapping of bump channel (formZ 8.0+)
    • Added additional 'hide' flags to formZ Lights
    • Additional "Vertical Ratio parameter" in Maxwell Sea allows for more control of calm seas
    

FIXES
    • Referenced MXS placed at the world origin (0,0,0) will now render correctly.
    • Geometry is no longer clipped when in axonometric views with certain view parameters.
    • Framing corrected in axonometic views with certain view parameters. (If a saved view appears incorrect in Fire, enable Fire-- or export the scene-- then save the view again.)
    • Certain imported objects from Sketchup no longer cause export errors.
    • Channel files written in format/bit depth as specified in image pulldown.
    • Grass and Scatter Density parameter now converted correctly when preset is loaded into project with different units.
    • Grass MXM file selector now works correctly even if existing path is invalid.


  • Dwaynewees, 7635nrksaM, Vilmaundumb and 1 other like this

#2 Tech

Tech

    Moderator

  • Moderators
  • 4,110 posts

Posted 16 June 2015 - 12:43 PM

Great, thanks Pylon!



#3 flakie12

flakie12

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 posts

Posted 29 June 2015 - 01:36 PM

Is it true that the BETA extra sampling will not work using network render? If so will it be addressed.



#4 pylon

pylon

    Moderator

  • Moderators
  • 743 posts
  • LocationLos Angeles

Posted 29 June 2015 - 04:28 PM

Flakie,

 

Not sure what you are referring to. Can you clarify?



#5 flakie12

flakie12

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 posts

Posted 29 June 2015 - 10:44 PM

We I set up a file to create an Alfa channel for materials for extra SL rendering, it renders fine on my computer, but if I launch the render manager to send the file to several computers I get errors, It will send the file if I turn off the extra SL renderings in the manager.

#6 pylon

pylon

    Moderator

  • Moderators
  • 743 posts
  • LocationLos Angeles

Posted 30 June 2015 - 08:07 AM

If this was something that you experienced during the beta, please try again with the latest release versions of Maxwell and the plugin.



#7 flakie12

flakie12

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 posts

Posted 09 July 2015 - 02:03 PM

I am not using the beta plugin,  but I am getting an error message when I network render using custom alpha and extra sampling. This error does not accure when rendering on my main machine.

 

This is the error message.

 

[09/July/2015 14:57:54] [INFO]: Stopping render

[09/July/2015 14:57:55] ERROR: [09/July/2015 14:57:55] [ERROR]: Custom alpha channel selected for Extra Sampling doesn't exists.

[09/July/2015 14:57:55] [INFO]:

[09/July/2015 14:57:55] ERROR: [09/July/2015 14:57:55] [ERROR]: Render Failed



#8 pylon

pylon

    Moderator

  • Moderators
  • 743 posts
  • LocationLos Angeles

Posted 13 July 2015 - 10:15 AM

Hi Flakie,

 

We are not having any trouble network rendering files with Extra Sampling. Can you provide a small formZ project file that exhibits the issue?



#9 flakie12

flakie12

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 posts

Posted 13 July 2015 - 11:36 AM

I have create a file that the extra sampling works on my computer, but will not network render unless I turn off extra sampling. Where can i send the sample?

 

Thanks



#10 pylon

pylon

    Moderator

  • Moderators
  • 743 posts
  • LocationLos Angeles

Posted 13 July 2015 - 11:49 AM

You can provide a link to a Dropbox-type service or your own FTP here on the forum, or send a Dropbox link to pylon_support.jpg

 

Please provide the simplest file which will reproduce the problem. If there are dependencies such as bitmap textures, you will need to include them.



#11 flakie12

flakie12

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 posts

Posted 14 July 2015 - 08:22 AM

I have sent a link to the file. Currently the file will render on my machie with extra sampling turned on, it will not network render with extra sampling turn on, but does render when it is turned off in the network rendering settings.

 

Thanks



#12 pylon

pylon

    Moderator

  • Moderators
  • 743 posts
  • LocationLos Angeles

Posted 14 July 2015 - 08:50 AM

Hi Flakie, please re-send with these dependencies, which are necessary:

carpet_DARKBLUE.mxm
frosted_glass.mxm
carpet_BLUE.mxm
disk_blur_2 2.tif

 



#13 pylon

pylon

    Moderator

  • Moderators
  • 743 posts
  • LocationLos Angeles

Posted 14 July 2015 - 09:06 AM

Not related to your issue, but I did notice that you have emitter materials assigned to a number of high-polygon objects (the circles, which will be decomposed into about 230 faces at render-time- just check the Display resolution setting).

 

If you swap these out for rectangular planes, the rendering will be somewhat more efficient. (Or Hexagons, or, if you really need circles, reduce the number of faces.)

 

http://support.nextl...g with Emitters

 

 



#14 flakie12

flakie12

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 posts

Posted 14 July 2015 - 09:54 AM

update file has been uploaded.

 

thanks



#15 pylon

pylon

    Moderator

  • Moderators
  • 743 posts
  • LocationLos Angeles

Posted 14 July 2015 - 10:52 AM

Hi Flakie,

 

Thank you for sending your file. We will investigate further and report back when we have a fix for you.

 

Regarding efficiency, we were able to cut the render time for your file in half by following these two best practices:

 

1. Keep emitter geometry simple. We switched your emitters to hexagons.

Screen Shot 2015-07-14 at 8.23.03 AM.png

 

2. Use real-world lighting. Your camera exposure is currently set to values appropriate for an exterior daylight scene, and the lamps are set to astronomical intensities (literally). We switched your emitters and exposure to somewhat more realistic values for an interior:

Screen Shot 2015-07-14 at 8.23.11 AM.png

 

Please see the fundamentals tutorial called "Lighting" here for some good tips: http://www.maxwellre...m/fundamentals/



#16 flakie12

flakie12

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 posts

Posted 30 July 2015 - 11:28 AM

Thanks, but any word on getting extra sampling on textures to work with network rendering.



#17 pylon

pylon

    Moderator

  • Moderators
  • 743 posts
  • LocationLos Angeles

Posted 12 August 2015 - 01:49 PM

Hi Flakie,

 

There is an easy solution: If you click on the 'Edit' button to select the Custom Channel, then 'okay' the resulting dialog, extra sampling over the network will work as expected.

 

Display_Options.png

 

Thanks for your report. The next plugin update will post a warning to the log if a valid Custom Channel has not been selected.

 

 

 

 



#18 Hugo

Hugo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 208 posts
  • LocationNetherlands

Posted 10 September 2015 - 07:52 AM

Grain is too much in my Maxwell render, what do I wrong?

 

I used some softbox lights in the interior scene.

outside scene physical sky as light source.

grass option.

 

see link to attachment.

https://www.dropbox.... Grain.pdf?dl=0


VANDENBOOMEN-ARCHITECTen...

 

MACOS 10.12 SIERRA | Form Z 8.5.7 | Vectorworks 2017 SP | AutoCad 2017 LT | Maxwell Render 4.1.x.x | Thea Render | Renderzone | Affinity Photo and Designer

Mac Pro late 2013 8-core 3.0Ghz 32Gb RAM, 2x FirePro D500 3GB | MacBook Pro Retina 15" mid 2014 i7 2.8Ghz 16Gb RAM, Nvidia GeForce GT 750M 2Gb+Intel Iris

Mac Pro mid 2010 12-core 3,46Ghz 96Gb RAM, SSD | Mac Mini mid 2010 2,4Ghz 2-core 16Gb RAM, Nvidia GeForce 320M 256MB | Cinema Display 27" 2560x1440 | LG 31" 4K 4096x2160





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users