Jump to content


Photo

Volumetrics


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 thecadman

thecadman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 posts

Posted 29 January 2015 - 07:40 AM

Have been trying to get Volumetrics to work without any success.

I attach a file with both an emitter and a cone light but no bananas!

I have a volumetric object totally encompassing both light and camera and have tried bumping it up to 100 which seems to be the highest value possible and nothing in either Fire or Maxwell render...

 

What am I doing wrong?

 

Cheers!

Attached Thumbnails

  • Screen Shot 2015-01-29 at 12.10.39.png

Attached Files


  • Ekbergzem, Vilmaundumb and Minaabilk like this

#2 pylon

pylon

    Moderator

  • Moderators
  • 743 posts
  • LocationLos Angeles

Posted 29 January 2015 - 10:52 AM

Hi,

 

The main problem is that you have assigned an emitter material to the Volumetric object. This is not supported. (If you attempt to Render this in Maxwell, you will get an error to that effect.)

Secondly, you have set the volumetric density to 100; this is going to produce a result that is pretty much solid, and you won't be able to see through it. Try 0.1.

 

volumetric.png

 

Attached File  volumetrics_03.fmz.zip   581.21KB   123 downloads



#3 thecadman

thecadman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 posts

Posted 29 January 2015 - 11:12 AM

Funny but I opened your file and when I render it I don't get any volumetric at all!

I checked my version of Maxwell which is 3.1 and your plugin which is 3.1.0.4

The only reason I tried 100 was that I wasn’t seeing any effect!

Any idea why I am not getting the effect?

 

thanks!



#4 pylon

pylon

    Moderator

  • Moderators
  • 743 posts
  • LocationLos Angeles

Posted 29 January 2015 - 11:13 AM

Are you rendering in Fire, or doing a finish render in Maxwell?



#5 thecadman

thecadman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 posts

Posted 29 January 2015 - 11:18 AM

Doesn’t matter which - no bananas!



#6 pylon

pylon

    Moderator

  • Moderators
  • 743 posts
  • LocationLos Angeles

Posted 29 January 2015 - 11:40 AM

To help us investigate your problem, please send us your plugin Log after rendering.

Instructions:
1. Attempt to render your project with Maxwell again (Select Display> Maxwell Render)
2. Open the plugin Log (Select Extensions> Maxwell Render> Log).
3. Click Save Log and save to your Desktop or other convenient location.
4. Post the Log here.

#7 thecadman

thecadman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 posts

Posted 29 January 2015 - 11:49 AM

I will email it to you but saw on it that I have Volumetrics and other extensions missing.

Have emailed to Ben



#8 pylon

pylon

    Moderator

  • Moderators
  • 743 posts
  • LocationLos Angeles

Posted 29 January 2015 - 11:57 AM

Yes, that is the issue.

1. Delete any other versions of Maxwell from your system completely. (e.g., betas, or Maxwell 3.0)
2. From the finder, navigate to Applications/Maxwell 3 and launch Maxwell.app, Studio.app, AND the MXED.app. (Make sure you have OSX security set up such that you can launch these.) Then quit each.
3. Restart formZ and try again.

Does this help?

#9 thecadman

thecadman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 posts

Posted 29 January 2015 - 12:06 PM

Tried that but no change

Attached Thumbnails

  • Screen Shot 2015-01-29 at 17.04.29.png
  • Screen Shot 2015-01-29 at 17.03.41.png


#10 thecadman

thecadman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 posts

Posted 29 January 2015 - 12:26 PM

I have re-installed it all and it now works!!

thanks for the help!



#11 pylon

pylon

    Moderator

  • Moderators
  • 743 posts
  • LocationLos Angeles

Posted 29 January 2015 - 12:41 PM

That was going to be my next suggestion :)

#12 ktejlgaard

ktejlgaard

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 28 posts
  • LocationCopenhagen Denmark

Posted 15 January 2016 - 12:47 PM

Sorry but how do you produce the volumetric "box"?



#13 pylon

pylon

    Moderator

  • Moderators
  • 743 posts
  • LocationLos Angeles

Posted 15 January 2016 - 06:04 PM

Hi,

Use the Volumetric Tool. It is located in the Extensions tool palette.



#14 ktejlgaard

ktejlgaard

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 28 posts
  • LocationCopenhagen Denmark

Posted 16 January 2016 - 04:43 AM

thank you






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users